espa

Δραστηριότητες

Η Begas Agro διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που είναι:

Εμπορία γεωργικών εφοδίων
Η Begas Agro διακινεί σπόρους και φυτοπροστατευτικά προϊόντα για μεγάλες καλλιέργειες όπως ρύζι, αραβόσιτο βαμβάκι και μηδική καθώς και αγροτικά εφόδια όπως λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα κ.α. στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Σποροπαραγωγή ρυζιού
Σποροπαραγωγή ρυζιού από ποικιλίες που προέρχονται ως επι το πλείστον από ίδια έρευνα της Begas Agro ενώ παράλληλα διακινεί και σπόρους ξένων οίκων, καλύπτοντας το 80% της εγχώριας ρυζοκαλλιέργειας.

Πιστοποιημένοι σπόροι
Ρύζι , Βαμβάκι , Μηδική , Αραβόσιτος

Λιπάσματα
Σύνθετα και απλά , όλοι οι τύποι με μακροστοιχεία κ ιχνοστοιχεία.
Ενδεικτικοί Τύποι
ΡΥΖΟΦΕΡΤ
32-5-5+2MgO+0.5Zn
27-5-5+2MgO+0.5Zn
26-5-10+2MgO+0.5Zn
ΡΥΖΑΜΜΟΝ
40-0-0+ΘΕΙΟ 5,5%
25-0-0+ΘΕΙΟ 19,5%
20,5-0-0+ΘΕΙΟ 24%

Φυτοφάρμακα
Με κεντρική χονδρεμπορική φαρμακαποθήκη σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ξένους οίκους.
Basf - Bayer – Dow – Pioneer - ΑΛΦΑ – SIPCAM - K+N Ευθυμιάδης

Σποροπαραγωγή ρυζιού
Σποροπαραγωγή ρυζιού από ποικιλίες που προέρχονται ως επι το πλείστον από ίδια έρευνα της Begas Agro ενώ παράλληλα διακινεί και σπόρους ξένων οίκων, καλύπτοντας το 80% της εγχώριας ρυζοκαλλιέργειας.

Βιομηχανική επεξεργασία & τυποποίηση ρυζιού
Η Begas Agro προμηθεύεται εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη ρυζιού από διάφορες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας και στη συνέχεια γίνεται η επεξεργασία και τυποποίησή τους στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Οι ποικιλίες προορίζονται για άμεση κατανάλωση στις κατάλληλες συσκευασίες:

Ρύζι τύπου ΙNDICA
• Ρύζι Νυχάκι: μακρύκοκκο ρύζι λευκού χρώματος
• Κίτρινο Ρύζι: μακρύκοκκο ρύζι υποκίτρινου χρώματος με επεξεργασία parboiled

Ρύζι τύπου JAPONICA
• Ρύζι Γλασσέ, Καρολίνα και Νυχάκ: μεσόκοκκο ρύζι λευκού χρώματος
• Καρολίνα, Μπάλντο, Αρμπόριο: μεγαλόσπερμο ρύζι λευκού χρώματος

Αρωματικό ρύζι basmati -BEGATI

Βιολογικό ρύζι

Καστανό ρύζι
• Μακρύκοκκο
• Μεσόκοκκο
• Parboiled

Τυποποίηση & διάθεση οσπρίων
Η Begas Agro τυποποιεί και διαθέτει στην αγορά μία μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας οσπρίων όπως φακές, φάβα, φασόλια, ρεβύθια κ.α.

Εμπορία προϊόντων ρυζιού
Τα προϊόντα ρυζιού της Begas Agro διατίθενται σε μία μεγάλη ποικιλία σε μορφή χύμα, σε επαγγελματικές καθώς και σε καταναλωτικές συσκευασίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εμπορία γεωργικών εφοδίων
Η Begas Agro διακινεί σπόρους και φυτοπροστατευτικά προϊόντα για μεγάλες καλλιέργειες όπως ρύζι, καλαμπόκι και βαμβάκι καθώς και αγροτικά εφόδια όπως λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα κ.α. στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Καινοτόμες έρευνες
Η Begas Agro σε συνεργασία με το εθνικό ίδρυμα αγροτικής έρευνας ΕΘΙΑΓΕ, το ΑΠΘ και οργανισμούς του εξωτερικού, στα πλαίσια προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει ενεργά σε έρευνες για την αξιοποίηση προϊόντων και υποπροϊόντων του ρυζιού για χρήση τους στη δημιουργία:
• βιολογικής κόλας
• καλλυντικών
• μονωτικών υλικών (από φλοιό ρυζιού)
• βιοκαυσίμου
• ειδικών χρήσεων σε κτηνοτροφικές μονάδες
• στάχτης που προέρχεται από την καύση του φλοιού κατά την διαδικασία parboiled ρυζιού για χρήση στην βιομηχανία μετάλλων και τσιμέντων καθώς και λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών
Επιπλέον, η Begas Agro συμμετείχε στο πρόγραμμα smart paddy που αφορούσε τη δημιουργία συστήματος ελέγχου της αλατότητας του νερού των καλλιεργειών καθώς και του πόσιμου, όπου οι σχετικές πληροφορίες μεταβιβάζονται αυτόματα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Το πρόγραμμα smart paddy έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εφαρμογή.

back to top