espa

Ιστορικό

40 χρονια begas40 χρόνια τώρα, ο γεωπόνος Σταύρος Μπέγκας γράφει τη δική του, ξεχωριστή σελίδα στην ελληνική ιστορία του ποιοτικού ρυζιού από τη φημισμένη περιοχή της Χαλάστρας.

Με αφετηρία τη διάθεση φυτοπροστατευτικών και γεωργικών εφοδίων, την εκτέλεση έργων πράσινου και την καλλιέργεια ρυζιού, προχώρησε στη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού στη χώρα.

Η προσήλωση στην ποιότητα, στον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας από το σπόρο στο σπυρί, και οι επιτυχυμένες επιχειρηματικές κινήσεις και επενδύσεις έφεραν αποτέλεσμα.

Τη δεκαετία του ‘80 προχωρά στην εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού σπόρων μεγάλης καλλιέργειας όπως βάμβακος, αραβοσίτου, σταριού και μηδικής ενώ στη συνέχεια επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην σποροπαραγωγή ρυζιού και την παραγωγή πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού ποικιλιών τύπου Indica και Japonica, απλώνοντας τη διανομή τους σε όλη την Ελλάδα.

greek rice begas agro

Στο ξημέρωμα του 21ου αιώνα μετατρέπει την εταιρία σε ανώνυμη και προχωρά σε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης επενδύοντας σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη βιομηχανική επεξεργασία parboiled (προβρασμένου) και λευκού ρυζιού.

Δημιουργεί πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου που στελεχώνουν έμπειροι επιστήμονες ώστε να διασφαλίζεται 100% η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας.

lorida

• Συνεργάζεται στενά με τους Έλληνες παραγωγούς παρέχοντάς τους συμβουλευτική υποστήριξη από επιτελείο έμπειρων γεωπόνων της εταιρίας και εφοδιάζοντάς τους με επιλεγμένα, φιλικά για το περιβάλλον, αγροεφόδια, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή απόδοση της παραγωγής και παράλληλα η άριστη ποιότητα.

• Προχωρά στην τυποποίηση ρυζιού σε μικροσυσκευασίες για τις αγορές των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων επενδύοντας σε κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και στην οργάνωση των πωλήσεων. Καινοτομεί σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού συμμετέχοντας ενεργά σε έρευνες για την αξιοποίηση προϊόντων και υποπροϊόντων του ρυζιού καθώς και σε άλλα εξειδικευμένα προγράμματα.

• Η διασφάλιση της ποιότητας, η συνεχής ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών και των καλλιεργειών τους και η καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας αποτελούν τις θεμελιώδεις αξίες της επιτυχημένης πορείας της Begas Agro.

• Μιας πορείας με ιλιγγιώδη ανάπτυξη των πωλήσεων στην Ελλάδα, καθώς και των εξαγωγών στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή που αγγίζουν το 95% του παραγόμενου ρυζιού της εταιρίας ενώ καλύπτουν το 38% των συνολικών εξαγωγών ρυζιού της χώρας.

• Σήμερα η Begas Agro είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ρυζιού στην Ελλάδα έχοντας πυξίδα την ποιότητα και την ελληνικότητα των προϊόντων της από το πράσινο κέντρο της Ελλάδας, το ευρέως γνωστό Δέλτα, όπου συναντιούνται τέσσερα μεγάλα ποτάμια της χώρας: ο Αξιός, ο Γαλλικός, ο Λουδίας και ο Αλιάκμονας.

back to top