espa

Εταιρική Ευθύνη (ΕΚΕ)

Για την Begas Agro η ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης, συμμετοχής και ευημερίας της τοπικής κοινωνίας. Αναγνωρίζουμε, και κάνουμε καθημερινά πράξη, την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας που πρέπει να είναι συνυφασμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και με την υποστήριξη των ανθρώπων και φορέων της περιοχής μας.

Δραστηριοποιούμαστε προς κάθε κατεύθυνση με την εφαρμογή ενός συνεπούς προγράμματος κοινωνικής ευθύνης με κύρια προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη με κάθε είδους χορηγίες και στηρίζουμε αθλητικά σωματεία, ιδρύματα, ιερές μονές και διάφορες οργανώσεις που φροντίζουν ευπαθείς ομάδες.Στο κέντρο του προγράμματός μας για το περιβάλλον βρίσκεται η ανακύκλωση που τηρείται με συνέπεια σε σημαντικές κατηγορίες ενώ εξίσου σημαντική προσπάθεια καταβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και ορθής διαχείρισής τους.

Ανακύκλωση

Φλοιός

Κατά τη διάρκεια της αποφλοίωσης του ρυζιού παράγεται ως υποπροϊόν μεγάλη ποσότητα φλοιού την οποία χρησιμοποιούμε ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ατμού για τις ανάγκες του εργοστασίου ενώ μέρος αυτής διαθέτουμε σε κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές ομάδες καθώς και μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας

Στάχτη

Η στάχτη προκύπτει από την καύση του φλοιού ρυζιού και τη διαθέτουμε σε βιομηχανίες οργανικών λιπασμάτων και μεταλλουργεία.

Υλικά

Συνεργαζόμαστε με αδειοδοτημένες εταιρείες ανακύκλωσης που παραλαμβάνουν από το εργοστάσιό μας ανακυκλώσιμα υλικά που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Ενέργεια

Για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου χρησιμοποιούμε τον φλοιό ρυζιού ως βιοκαύσιμο για την παραγωγή ζεστού νερού και ατμού. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε την εξάρτησή μας από τους υδρογονανθρακες ενώ παράλληλα ο φλοιός ως βιοκαύσιμο είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

back to top